Klinisk utvärdering av en 35% väteperoxid – klinik tandblekningsbehandling

PAPATHANASIOU Aikaterini ; KASTALI Samer ; PERRY Ronald D. ; KUGEL Gerard


Denna studie utvärderade effekten av ljushärdande (värmeomvandling) gentemot ingen ljushärdande (ingen värme konvertering) av en 35% väteperoxid proffs tandblekning på klinik.

Tjugo patienter utan tand känslighet deltog slumpmässigt i parallella kliniska utvärderingsgrupper.

(Patienterna fick en komplett profylax och utvärderades för första (baseline) skugga av tre oberoende utvärderare, återkalibrerade på 85% tillförlitlighet vid fastställandet av nyanser innan experimentet började.)

Deltagarna fick en 20-minuters tandläkarpraktik liknande tandblekningsbehandling med 35% väteperoxid med ett reflekterande kåda som hinder för gingival isolering. Under tandblekningsbehandling var den 35% väteperoxid agenten ljusaktiverat med en halogen lampa tänd Nos 6 till 8 (grupp I), men var inte ljusaktiverat på tänderna Nos 9 till 11 (grupp II). Alla patienter återkom 24 timmar efter tandblekningen för att utvärdera skugga och effekt av tandblekningen. Även om det fanns några enstaka fall (7 av 20 patienter) som i större grad fick bättre resultat av ljushärdande gruppen, var det ingen statistiskt signifikant skillnad med hjälp av Mann-Whitney U-test (P> .05). Denna studie visar att ljushärdare är valfritt vid 35% tandblekning.

Dental Learning Systems Co., Jamesburg, NJ, ETATS-UNIS  (1986-1995) (Revue)


Kommentarer
Postat av: FERHAT - Studerar till sjuksköterska

Härlig blogg :)



Har skrivit ett inlägg om yrke och lön. Jag tycker att man inte ska välja ett yrke pga lönen. Men vad säger du? Läs inlägget och kommentera, vill gärna höra din åsikt om det :)

Direkt länken är http://ferhat.blogg.se/2010/february/utkast-feb-13-2010.html

2010-02-13 @ 15:19:04
URL: http://ferhat.blogg.se/
Postat av: Tandblekningsnyheter

Ferhat: Jag tycker att man ska välja yrke efter vad man drivs av. Och jag kan bara säga att jag är grymt impad av alla som vill ta ett så stort ansvar även att sverige inte ger i närheten av vad ni är värda i lön.

2010-02-14 @ 14:54:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0